Bij Go for Rehab hebben wij ervaring met vrijwel elke verslaving. Wij staan voor u klaar! info@goforrehab.com

Wilt u van uw Gedragsverslaving afkomen? Start nu!

De zorgverzekering vergoed

Velen gingen u voor

Behandeling van uw verslaving

Toplocaties door het land

Gedragsverslaving

Wanneer u kampt met een gedragsverslaving kunt u dit hetzelfde zien als verslaafd zijn aan verdovende middelen, maar hier niets voor inneemt. De ervaring en uitwerking is hetzelfde op uw lichaam en geest als wanneer u verslaafd bent aan cannabis, cocaïne of alcohol. Gedragsverslaving zelf is een grote naam waaronder allemaal verschillende vormen schuilen waar u last van kunt hebben. Het grootste probleem van een verslaving is het veranderen van uw gedrag, omdat u hier geen controle over lijkt te hebben. Dit is bij elke verslaving zo, en dus kunnen wij u hier uitstekend bij helpen! U bent al bezig met de eerste stap naar een herstel, zet nu snel de tweede en bel naar 085 – 273 75 92 of mail naar info@goforrehab.com.

Wat is het verschil tussen een middelenverslaving en een gedragsverslaving?

Een verslaving is in feite een vicieuze cirkel in uw hersenen waar u gewend aan bent geraakt. In uw brein komt er dopamine vrij, uw geluk hormoon waardoor u zich goed voelt, zodra u gebruikt of doet waar u verslaafd aan bent. Als het ware beloont u uw hersenen ervoor om u de drang te geven naar cocaïne, alcohol of cannabis. Hierdoor is het lastig om van een verslaving af te komen. Hierdoor kunt u ook verslaafd raken aan verschillende dingen, waaronder bepaald gedrag. Om u hersenen steeds maar dezelfde dosis dopamine te geven zult u steeds heftiger gedrag vertonen om dit te ervaren. Dit is waar een verslaving destructief is in alle vormen. Lichamelijk, geestelijk en sociaal lijdt u hieronder omdat uw verslaving de hoogste prioriteit krijgt in uw leven. Belangrijker dan tandenpoetsen, geld verdienen of aardig zijn tegen uw vrienden en familie bijvoorbeeld.

Verschillende vormen gedragsverslaving

Wanneer u het woord ‘verslaving’ hoort denk u waarschijnlijk meteen aan alcohol, wiet of cocaïne. Hier kunt u makkelijk het woord ‘drugs’ of ‘alcohol’ vervangen met ‘gedrag’ aangezien veel mensen afhankelijk, en dus verslaafd zijn aan een bepaald soort gedrag. Of zij het nu weten of niet. Het zal u verassen hoeveel veelvoorkomende verslavingen niet worden herkend. De drang naar een ‘high’ neemt veel vormen aan en kan zo sterk worden dat de verslaafde controle verliest in de zoektocht naar deze high.

Vormen van gedragsverslaving

Een gedragsverslaving kan zich voordoen op verschillende vlakken. Enkele voorbeelden van gedragsverslavingen zijn:

  • Gokverslaving;
  • Seksverslaving;
  • Internetverslaving;
  • Koopverslaving;
  • Gameverslaving;
  • Plastische chirurgie verslaving (of sporten; drang om lichaam te veranderen);
  • Eetverslaving (of gedrag wat te maken heeft met eten; veel eten, niet eten of veel van iets eten);
  • Verslaving aan risicovol gedrag (op zoek naar gevaar).

Wilt u zich aanmelden? 

Bent u klaar om te stoppen en de eerste stap te zetten naar een grote verandering in uw leven? Twijfel dan niet en bel meteen naar 085 - 273 75 92 of stuur een mail naar info@goforrehab.com voordat het te laat is. 

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

captcha

* = verplicht invulveld

Vergoed door onderstaande zorgverzekeringen

Copyright © Go for Rehab | Alle rechten voorbehouden.