Bij Go for Rehab hebben wij ervaring met vrijwel elke verslaving. Wij staan voor u klaar! info@goforrehab.com

Wilt u van uw Medicijn verslavingen afkomen? Start nu!

De zorgverzekering vergoed

Velen gingen u voor

Behandeling van uw verslaving

Toplocaties door het land

Medicijn verslavingen

Verslavingen kennen wij tegenwoordig in vormen van cocaïne, wiet en andere middelen die zijn aangeleerd om te herkennen als ‘drugs’. Maar er zijn veel meer vormen van verslavingen die we niet herkennen en waar mensen niet veel ouder dan een jaar of 12 al aan lijden. Als u zichzelf de vraag stelt hoe vaak u een paracetamol inneemt, al is het een paar keer per dag. Langzaamaan kunt u hier ook verslaafd of afhankelijk van worden om te functioneren. De medicijnverslavingen zijn de meest voorkomende en het minst behandeld in het veld van verslavingen. Denkt u eens goed na over het aantal medicijnen dat u over de tijd van een week gebruikt, en waarom gebruikt u deze? De afhankelijk van drugs zijn moeilijk in te zien omdat u er van overtuigd bent dat u deze nodig heeft. Als u twijfelt of u verslaafd bent aan een of meerdere medicijnen, bel dan naar onze helpdesk 085 – 273 75 92 of mail naar info@goforrehab.com Wij kunnen u de antwoorden en hulp geven waar u naar zoekt.

Hoe werkt een verslaving?

Verslaafd zijn is een chronische ziekte in uw hersenen waar u meerdere malen last van kan hebben. Het veroorzaakt dwangmatige behoeftes om drugs te zoeken ondanks dat het zoveel schadelijke effecten heeft op uw lijf en de mensen om u heen. Het misbruiken van drugs – waar ook medicijnen van de dokter onder vallen – leidt tot veranderingen in uw hersenen en hoe u de wereld ervaart.

Voor veel mensen is de eerste keer dat zij medicijnen innemen vrijwillig, op aanraden van de dokter. Maar na verloop van tijd, door veranderingen in uw brein door het herhaald gebruiken van de medicijnen beïnvloedt dit uw manier van keuzes maken en prioriteiten stellen. Zolang als deze cirkel actief blijft, zult u heftige gevoelens hebben om meer van deze drug te gebruiken.

Wat zijn de meest voorkomende medicijnen waar men verslaafd aan raakt?

Omdat er veel van dezelfde soorten medicijnen verspreidt worden onder verschillende namen hebben wij hier de drie meest verslavende categorieën voor u op een rijtje gezet, zodat u hier navraag naar kunt doen bij u dokter.

  • Opiaten tegen pijn
  • Spierverslappers of antidepressiva zoals Alprazolam, Valium en Lorazepam
  • Stimulerende medicijnen zoals Ritalin of Adderall die bijvoorbeeld uw concentratievermogen kunnen stimuleren

Wilt u zich aanmelden? 

Bent u klaar om te stoppen en de eerste stap te zetten naar een grote verandering in uw leven? Twijfel dan niet en bel meteen naar 085 - 273 75 92 of stuur een mail naar info@goforrehab.com voordat het te laat is. 

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

captcha

* = verplicht invulveld

Vergoed door onderstaande zorgverzekeringen

Copyright © Go for Rehab | Alle rechten voorbehouden.