Bij Go for Rehab hebben wij ervaring met vrijwel elke verslaving. Wij staan voor u klaar! info@goforrehab.com

Wilt u van uw Middelenverslaving afkomen? Start nu!

De zorgverzekering vergoed

Velen gingen u voor

Behandeling van uw verslaving

Toplocaties door het land

Middelenverslaving

Wanneer u verslaafd bent geraakt aan het drinken van alcohol, het snuiven van cocaïne of een andere vorm van iets gebruiken, dan heeft u last van een middelenverslaving. Zodra u verslaafd bent geraakt willen uw hersenen de hele tijd terug naar het gevoel dat u krijgt van wat u gebruikt. Deze drang is zo krachtig dat u hier bijna niet zelf vanaf kunt komen en dus komt u terecht in een vicieuze cirkel van gebruik waar u zelf en uw directe omgeving onder lijdt. U heeft hier hulp bij nodig, hulp die wij kunnen bieden. Het is van belang dat u onze hulp inschakelt zodat wij u kunnen ondersteunen in het afkicken. Bel ons op 085 – 273 75 92 of email naar ons op info@goforrehab.com.

Verschil tussen middelenverslaving en gedragsverslaving

U kunt verslavingen opsplitsen in twee soorten: verslaafd aan middelen en verslaafd aan gedrag. Beide verslavingen werken op grofweg dezelfde manier; het gelukshormoon dopamine wordt aangemaakt zodra u toegeeft aan uw verslaving en gebruikt. Doordat u meer dopamine in uw hersenen krijgt voelt u zich direct beter. Het grote verschil tussen een middelen- en gedragsverslaving zit hem in de werking. Bij een middelenverslaving worden uw hersenen direct gestimuleerd in tegenstelling tot een gedragsverslaving waarbij uw hersenen indirect gestimuleerd worden.

Verschillende vormen van afhankelijkheid

Het is per persoon verschillend waar u meer last van gaat hebben wanneer u verslaafd bent geraakt aan een middel. Geestelijk afhankelijk zijn van drugs of uw middel zal betekenen dat u een blijvende drang naar het middel gaat hebben. Zonder dit te gebruiken zult u zich niet goed voelen totdat u het heeft genomen. Wanneer u lichamelijk afhankelijk bent geworden van een middel, dan krijgt u last van ontwenningsverschijnselen wanneer u niet gebruikt. Dit kan zich voordoen in verschillende vormen. U kunt misselijk worden, gaan trillen of zweten en of last krijgen van een depressie. Het goede nieuws is dat ontwenningsverschijnselen na een tijdje weer verdwijnen. Vaak komen deze twee vormen van afhankelijk in verschillende maten tegelijkertijd voor waardoor afkicken haast niet te doen is zonder hulp. U denkt dat u wilt gebruiken, en uw lichaam schreeuwt er ook nog eens om.

Wilt u zich aanmelden? 

Bent u klaar om te stoppen en de eerste stap te zetten naar een grote verandering in uw leven? Twijfel dan niet en bel meteen naar 085 - 273 75 92 of stuur een mail naar info@goforrehab.com voordat het te laat is. 

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

captcha

* = verplicht invulveld

Vergoed door onderstaande zorgverzekeringen

Copyright © Go for Rehab | Alle rechten voorbehouden.