Bij Go for Rehab hebben wij ervaring met vrijwel elke verslaving. Wij staan voor u klaar! info@goforrehab.com

Wilt u van uw verslaving afkomen? Start nu!

De zorgverzekering vergoed

Velen gingen u voor

Behandeling van uw verslaving

Toplocaties door het land

Verslavingen

Bij Go for Rehab hebben wij ervaring met vrijwel elke verslaving. Echter kunnen wij u niet over elke verslaving informeren. Om deze reden hebben we wat algemene informatie verschaft over de meest voorkomende verslavingen en vormen hiervan. U kunt op de titel klikken om door te gaan naar de uitgebreide pagina over de verslaving.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR!

Alcoholverslaving

Veel mensen houden wel van een borreltje. Maar wat is teveel, wanneer bent u een alcoholist en wat voor gevolgen brengt dit met zich mee? Alcoholisme is een van de vele verslavingen waar veel mensen mee kampen. Vaak houden zij het verborgen voor hun familie en vrienden waardoor de situatie van slecht naar erger gaat, omdat zij zich isoleren van de mensen die hun kunnen steunen in de strijd tegen alcoholisme. Neem hier een kijkje om meer te weten te komen over een alcoholverslaving.

Cocaïneverslaving

In het uitgaansleven zijn drugs razend populair. Cocaïne is niet alleen populair op feestjes en festivals, maar ook in de zakenwereld. Cocaïne wordt namelijk gezien als een soort ‘status-drug’ maar brengt veel ernstige lichamelijke en geestelijke gevolgen met zich mee die zich op korte termijn zullen vestigen. Maar ook op lange termijn en later in uw leven zult u ernstige problemen ondervinden van regelmatig cocaïne gebruik. U kunt hier meer informatie vinden over een cocaïneverslaving en de gevaren ervan.

Cannabisverslaving

Tegenwoordig is er weinig verschil tussen het roken van een sigaret en een joint. Vooral onder jongeren is cannabis, of wiet, heel populair. Zij gebruiken het als ontspanning en tijdens een avondje drinken is er tegenwoordig altijd wel iemand die een joint meebrengt. Ongevaarlijk? Zeker niet, wiet in combinatie met andere drugs (alcohol is ook een drug) is een gevaarlijke combinatie waar mensen vaak de gevolgen van onderschatten. Lees hier meer over de gevolgen van een cannabisverslaving.

Gameverslaving

Sinds de opmars van de Nintendo, Playstation en de Xbox zijn er veel jongeren die niet meer buitenspelen maar een hele avond of nacht binnen zitten te gamen. Een gameverslaving maakt steeds meer slachtoffers en is vrij onbekend omdat mensen het niet zien als een verslaving. Toch heeft een gameverslaving ernstige gevolgen voor uw sociale leven en toekomstplannen als u er niets aan doet. Klik hier om te lezen over wat een gameverslaving is en wat u er aan kunt doen.

Gokverslaving

Een gokverslaving krijgt u niet, dit overkomt u. Vaak gaat men voor hun plezier naar een casino en raakt daar verslaafd aan de spanning die zij doorzetten in hun dagelijks leven. Wanneer zij deze adrenalinekick niet meer krijgen worden ze onrustig en gaan ze op destructieve wijze op zoek naar de volgende kick. Dit heeft veel gevolgen voor hun sociale kring en financiële situatie. Omdat een gokverslaving een vorm van een gedragsverslaving is, is het lastig om door te hebben wanneer u nu verslaafd bent. Hierdoor is hulp vaak te laat. Lees op de pagina ‘Gokverslaving’ wat de signalen zijn en wat u eraan kunt doen.

Seksverslaving

Door de dagen heen is het grootste deel van de mensen er af en toe wel mee bezig. Maar een groot deel kunnen hun seksuele behoeftes en ideeën loslaten. Wanneer u dit niet lukt kan het zijn dat u afhankelijk of verslaafd bent geraakt aan uw seksuele drang, een seksverslaving noemen we dit. Het is niet zo zeer dat u elk moment van de dag seks moet hebben om te functioneren, maar de behoeftes nemen een hele grote prioriteit in uw leven waardoor het lastig is om te functioneren. Wij hebben algemene informatie voor u neergezet om u te informeren over wat nu precies een seksverslaving inhoudt. Dit kunt u lezen op de pagina ‘Seksverslaving’.

Medicijnverslaving

Medicijnen innemen op recept van de dokter wordt vaak als ongevaarlijk gezien, want de dokter schrijft het voor. Dit is een grote valkuil omdat ons lichaam zich aanpast aan de middelen die wij innemen. Hierdoor zijn veel mensen verslavingsgevoelig en zullen zij afhankelijk worden van medicijnen of drugs. Wanneer u een lange tijd gebruikt maakt van een medicijn wat invloed heeft op uw lichaam of geest, kunt u er een verslaving voor ontwikkelen. Dit gaat vaak onopgemerkt en wordt niet gezien als een verslaving terwijl u niet functioneert als u het niet gebruikt. Op de pagina ‘Medicijnverslavingen’ hebben wij beschreven wat een dergelijke verslaving inhoudt en hoe u dit kunt herkennen.

Gedragsverslaving

Iedereen heeft in het leven wel iets waar hij of zij van geniet, maar als u dit niet met mate kunt doen betekent dit dat u er afhankelijk van bent geworden. In extremere vormen kan dit een verslaving worden. De term ‘gedragsverslaving’ is een verzamelnaam voor verschillende vormen hiervan, er zijn namelijk veel vormen van een gedragsverslaving die zich kunnen voordoen. Wanneer u niet functioneert of verantwoordelijkheden verwaarloosd om een bepaald ding te doen wordt dit gezien als een vorm van verslaving. Op de pagina ‘Gedragsverslaving’ wordt beschreven wat een gedragsverslaving inhoudt en hoe het zich vormt. Ook kunt u lezen welke verschillende vormen er zijn om te kijken of u wellicht lijdt aan een vorm van gedragsverslaving.

Middelenverslaving

Net als gedragsverslaving, is middelenverslaving een verzamelnaam voor het verslaafd zijn aan iets. Middelen, zoals drugs of alcohol, vormen hier de verslavende factor. U bent in aanraking gekomen met een middel zoals cocaïne om het af en toe te gebruiken, maar na een tijdje gebruikt het middel u. Hierdoor verwaarloost u uw vrienden en familie en komt steeds verder in een neerwaartse spiraal te zitten waar het licht aan het eind van de tunnel lastig te zien is. Lees hier meer over middelenverslavingen om uzelf te informeren wat u kunt doen als u lijdt aan een verslaving aan middelen.

Designerdrugs

Op feestjes en uitgaansgelegenheden worden tegenwoordig veel designerdrugs gebruikt. De term ‘designerdrugs’ wilt zeggen dat de drugs die u inneemt in een laboratorium zijn aangepast om een speciaal effect te geven, of een heftiger en langer effect te hebben. De gevaren hiervan zijn ongekend groot omdat er geen toezicht is op wat de drugs zijn, bevatten en precies doen. Om u te waarschuwen en te helpen bij een verslaving aan deze drugs hebben wij onze informatie op de pagina ‘designerdrugs’ gezet. Het is namelijk noodzakelijk om u hier vanaf te helpen voor u uzelf vergiftigd met het innemen van deze drugs.

Wilt u zich aanmelden? 

Wanneer u dit leest willen wij van Turning Point allereerst vertellen dat wij allemaal trots op u zijn. Een verslaving lost u niet op zonder professionele hulp, en de eerste stap naar professionele hulp heeft u zojuist gezet door deze alinea te lezen. Dit is de moeilijkste stap, en u heeft hem zojuist gezet.

Wij beginnen u meteen te begeleiden met het zetten van de tweede stap. Dat is het daadwerkelijk aanmelden voor een intakegesprek, of een gesprek aangaan met iemand uit ons team van experts op het gebied van verslaving. Zij kunnen u helpen met alle vragen die u heeft over uw verslaving, de problemen of de behandeltrajecten die u kunt volgen bij Turning Point. Meld u nu snel aan, dan nemen wij contact met u op.

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

captcha

* = verplicht invulveld

Vergoed door onderstaande zorgverzekeringen

Copyright © Go for Rehab | Alle rechten voorbehouden.